Stal de Leygraaf

Over ons

Stal de Leygraaf

Over ons

Over ons

Stal de Leygraaf’ beschikt over 29 ruime paardenboxen, een binnenpiste van 22 bij 50 meter, een buitenpiste van 30 bij 90 meter, een overdekte longeercirkel en overdekte stapmolen. Daarnaast zijn er voldoende weides waar de paarden naar buiten kunnen, maar ook een grote schuur van 15m x 30m waarin alle opslag plaatsvindt,  waarin ook 3 grote opfokstallen staan. Tevens beschikt ze over twee mooie appartementen en een ontvangstruimte voor klanten.

Anne-Marie

Ze was nog geen zeven jaar toen Anne-Marie fanatiek begon met het rijden van pony’s. Zo fanatiek als ze is, kwam René er al snel achter dat ze over veel talent beschikt en besloot een stel goede pony’s voor haar te kopen. Haar talent werd beter zichtbaar voordat ze het wist werd ze een vaste waarde voor het Nederlandse team. Hier behaalde ze goede resultaten, meerdere malen won ze de eerste prijs in de hoogste klassen op de Limburgse- en Nederlandse kampioenschappen. Maar niet alleen nationaal ging het goed, ook op internationaal niveau liep het voorspoedig. Ze boekte vele successen bij de Pony’s, Junioren en Young riders. Op de Europese Kampioenschappen in Strömsholm te Zweden behaalde ze in 1999 de bronzen medaille met het Nederlandse team en individueel won ze de 6e plaats.
Hedendaags heeft Anne-Marie zich gespecialiseerd in het opleiden en begeleiden van jonge springpaarden. Door de intensieve en persoonlijke training laten de springpaarden hun kwaliteiten zien waardoor de klant met gemak met de springpaarden weg kan rijden. Ze worden met veel passie verzorgd en bereden waardoor de klant graag terugkeert voor toekomstige zaken.

Ruud Vermeulen

Ruud heeft al van jongs af aan het paardenvirus opgelopen. Hij begon op 5-jarige leeftijd met rijden op een manege. Na enkele jaren kreeg hij een verzorgpony waarmee hij op concours ging. Omdat Ruud graag wilde springen en dit niet toegestaan was met de pony’s , is hij bij de familie Paar terecht gekomen. Hier heeft hij enkele paarden tot het 1.30m niveau voor uitgebracht. In die tijd was Ruud in de weekenden en vakanties veel te vinden bij Pieter Kersten. Hier heeft hij veel opgestoken van het dressuurmatig opleiden van de paarden.

Sinds 2016 is hij Stal de Leygraaf, parttime gaan versterken. Nadat hij enkele jaren als leraar basisonderwijs gewerkt had, vond hij de tijd rijp samen met zijn vriendin Anne-Marie, René en Nel het bedrijf verder voort te zetten. Er is namelijk niets mooiers dan van je hobby je werk maken.

Dit resulteerde erin dat hij vanaf augustus 2019 zich fulltime ging focussen op het bedrijf.

Ruuds opleiding komt goed van pas want naast het opleiden van paarden geeft hij veel lessen.

René Poels

René Poels werd geboren in 1952 in een familie waar paardensport met de paplepel ingegoten werd. Hij was al vroeg actief in de paardensport en ging met vader Ger Poels al veel handelen met jonge springpaarden. Toen hij zijn vrouw Nelly leerde kennen besloten ze samen het melkveebedrijf over te nemen. Op dat moment besloot hij zijn grote hobby te stoppen. Toen echter zijn twee dochters begonnen met ponyrijden, kreeg hij het gevoel weer te pakken en begon aan een nieuw succesvol tijdperk in de pony’s en paarden. Zo is ‘Stal de Leygraaf’ hobbymatig uitgegroeid tot een ware handelsstal met ambitie.